Vahva signaali

Olen työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta Otavan Opistolla ja eritysesti sen Internetix-yksikössä. Internetixin toiminnan lähtökohtana on ollut murrosajattelu, jossa uskomme olevamme keskellä murrosta teollisesta yhteiskunnasta kohti jotain uutta jota voidaan kutsua vaikkapa tietoyhteiskunnaksi.

Murrosajattelu on ollut alussa luonnollisesti olettamus jota ovat tietyt havainnot tukeneet. Matkan varrella nuo havainnot ovat vahvistuneet kerta toisensa jälkeen. Verkossa sosiaalinen media, open source, Creative Commons ja monet muut ovat vahvistaneet kuvaa muutoksesta.

Tänään kahlatessani YouTubea kurssimateriaalia työstäessäni, törmäsin Coloradon suunnitelmiin uudistaa omaa opetustaan. Videossa lähdetään samoista havainnoista, kuin mistä Internetix lähti liikkeelle, mutta ne puhutaan nyt faktoina. Puheet koulun uudelleenajattelu voisi saada edesmenneen Ivan Illichinkin naaman hymyyn.

Share
Kommentit
Ei kommentteja