Interaktiivisen tekniikan koukutuksessa

Olin keskiviikosta perjantaihin Hämeenlinnassa ITK-messuilla. Olen koittanut punnita viikonlopun aikana, mikä oli keskeinen anti messuilta. Nämä messut ovat ehdottomasti koulutusalan päätapahtuma Suomessa. Paikalla on lähes kaikki toimijat ja esittelijöitä löytyy joka lähtöön. On kuitenkin pakko todeta, ettei minulle keskeinen anti löytynyt esityksistä tai osastoilta.

Sometu-verkosto teki 300 jäsenen rajanylityksen messujen aikana

Yksittäisenä suurena asiana on pakko mainita Sometu-verkoston 300 jäsenen rajapyykinylitys messujen aikana. Tämä on aivan mahtavaa. Verkosto tuntuu saavan koko ajan lisää pökköä pesään. Samaa kokemus vahvistui myös messuilla pidetyssä Sometu-tapaamisessa.

Me jaikustanilaiset teimme useista eri esityksistä liveraportointia #Seminaarikannu:ssa. Lisäksi Internetix, Vaparetki ja Sometu lähettivät omat esityksensä Connect Pro:lla verkkoon. Lisäksi esitykset taltioitiin. Linkit taltiointeihin löydät Internetixin tiedotteesta. Nähtäväksi jää miten yleinen tapa toimia tämä on ensi vuonna.

Tapasin päivien aikana useita ihmisiä, joita olen kohdannut aikaisemmin vain verkossa. Jaikussa, Sometussa tai jossakin muussa yhteydessä. Ajatuksia on tullut vaihdettua milloin mistäkin, mutta emme todellakaan olleet koskaan aikaisemmin tavanneet kasvotusten. Kuitenkin kohtaaminen tuntui siltä kuin olisi nähnyt joukon vanhoja tuttuja.

Eri tilanteissa saa kuulla, kuinka ihmiset korostavat sitä, miten kaiken maailman sosiaaliset mediat eivät vastaa aitoa kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä. Jotenkin se pidetään vähempiarvoisena ja negatiivisena asiana. Ei verkko varmasti kokonaan korvaakaan lähitapaamista, mutta itse sain taas kerran sille vahvistusta että vuorovaikutus verkostossa on vähintään yhtä aitoa ja todellista kuin se on kasvokkain tapahtuvassa kanssakäymisessä.

En kokenut, että messuilla olisi sinällään ollut hirveästi uusia asioita. Ehkä monelle oli, mutta suurin osa näistä asioista oli jo koettu ja kuultu verkossa. Sama vipinä jatkuu netissä, niin kuin tapahtui ennen messujakin ja niiden aikana. Tuorein tieto on aina saatavilla. Esityksien aiheet oli lyöty lukkoon viime vuoden puolella. Tästä syystä moni uusi juttu jäi varmasti kuulemattakin monelta, jos ei kohtaa verkossa oikeaa kanssakäymistä.

Minulle suurin anti messuilta olikin kohtaamisessa ja yhteisen ajan jakamisessa verkkoystävien kanssa. Tapaaminen virkisti ja vahvisti sitä kokemusta mikä oli jo olemassa. Tässä mielessä lähitapaamisella oli varmasti paikkansa. Oli mahtavaa tavata teitä kaikkia myös tässä “toisessa elämässä”.

Ensi vuonna uudestaan!

Share
Kommentit
25.4.2008 12:31
<p>Olen kanssasi pitkälti samaa mieltä. Tosin sen voin sanoa lisänä, että tämänkaltaisssa tapahtumissa eksyy aina sattumalta semmoisiin tilaisuuksiin ja tilanteisiin, joita ei tietoisena ja tehokkaana netinkäyttäjänä virtuaalisesti onnistuisi keksimään. Esimerkiksi perjantain annista mieleeni jäi muistihäiriöisten palvbelujen käytettävyyden arviointi, josta <a href="http://www.tuomoturja.com">blogissani</a> vähän mainitsinkin.</p>