Hi I´m Mac, Hi I´m PC

Olen juuri päättänyt vaihtaa leiriä ja ruveta Mac-käyttäjäksi. Perushavaintoni Macistä on että se on ihan oikeasti ajateltu käyttäjälähtöisesti – tukemaan työtä eikä pitämään käyttäjää herran nuhteessa erilaisilla liturgioilla.

Kone on vasta tilauksessa, mutta arkihavainnot puhuvat jo sen puolesta että olen oikealla tiellä. Alla oleva tiedote ja kommentti on työpaikkani atk-tuen tiedote, jota eräs meidän mac-käyttäjä täydensi ystävällisesti ohjeilla Mac-käyttäjiä varten.

Langatottomaan verkkoon kirjautuminen

Päästäkseen langatonverkkoon on käyttävä seuraavaa käyttäjätunnusta: x ja salasanaksi: y

Opetusläppäreillä sama tapahtuu käyttäen xx/yy tunnuksia.

Autentikointi langattomassa verkossa tapahtuu pääsynvalvontapalvelimen (Active Directory palevelin) kautta käyttämällä RADIUS-autentikaatiojärjestelmää.

Kannettavatietokoneet, jotka ovat toimialueen jäseninä, saavat sopivat asetukset automaattisesti langattomaan verkkosovittimeen. Kone on oltava lankaverkossa (hallintoverkossa) käynnistyessä.

Asetukset saa käyttöön boottaamatta konetta, suorittamalla komennon gpupdate /force komentokehotteessa. Komentokehoteen saa auki seuraavalla tavalla: Käynnistä-valikko > Suorita. Kirjoita CMD ja klikkaa OK painikketta. Avautuessa ikkunassa kirjoita gpupdate /force ja paina ENTER näppäintä.

Muille käyttäjille tässä ovat Windows XP käyttöjärjestelmän asetukset:

Kakkosklikkauksella ilmaisinalueelta olevalla antenni-muotoista kuvaketta ja sitten valitse Avaa Wireless Zero Configuration -optio.

Klikkaa Muuta lisäasetuksia -linkkiä

Siirry Langattomat verkot -välilehteen ja jatka klikkaamalla Lisää -painiketta

Kirjoita Verkkonimi (SSID) kentässä: zzz

Valitse Verkkotodennus: WPA

ja Tiedon salaus: TKIP

Siirry Todennus välilehteen. Valitse EAP-tyyppi pudotuslistalta Protected EAP (PEAP)

Jatka Ominaisuudet painikkeella

Valitse Todennusmenetelmä pudotuslistalta Suojattu salasana (EAP-MSCHAP v2)

Laita rasti Käytä nopeaa uudelleenyhdistämistä kohdassa
Klikkaa Määritä… painikkeella

Ota rasti pois kohdasta Käytä automaattisesti Windows-käyttäjänimeäni ja –salasanaani (sekä mahdollista toimialuetta)

Tallenna muutokset OK painikkeella (Kaikista avatuista ikkunoista)

Windows saattueessa langatonverkkoyhteyttä ja IP-osoitteen, tule uudestaan Suojatut EAP-ominaisuudet –ikkunaan ja tee seuraavat muutokset:

Tallenna lopuksi muutokset ja verkko on käytettävissäsi.

Ja tässä intraan jätetty kommentti mac-käyttäjältä

Ohjeet OS X käyttöjärjestelmää varten 12.3.2008
Applen Leopard käyttöjärjestelmää käyttäviä varten:
1. Oikeasta ylänurkasta Airport ikonista valitaan "zz"
2. Annetaan käyttäjätunnus "x" ja salasana "y".
3. Hyväksy sertifikaatti.

Nyt pitäisi toimia.

Share
Kommentit
marcus
Vnan2f sk6skN2aP6Vvq18MdGcl
marcus
Vnan2f sk6skN2aP6Vvq18MdGcl
Tuomo Lindgren
<p>Olen pari vuotta sitten siirtynyt myös Mac-aikaan, vaikka isoja onglemia en olekaan pc-puolella kohdannut. Mutta kaduttanut ei ole yhtään. Tällaiset kirjoitukset vahvistavat käsitystäni siitä, että päätös on ollut oikea.</p>
<p>Annan mainitsema spotlight ominaisuus on ollut yksi keskeinen syy merkin vaihtamiselle. Työkone on edelleen pc. Tässä on käytössäni googlen hakukone, joka on indeksoinut koneen sisällön. Se toimii myös aika mallikkaasti.</p>
Anne R.
<p>Tuo esimerkki oli kyllä hulluimmasta päästä. Mutta näin reippaan kolmen kuukauden Mac-kokemuksella voin todistaa, että MS/Windows on tietyissä jutuissa onneton. Esimerkki tältä päivältä. Muistin, että olin joskus kirjoittanut erääseen käsikirjoitukseen erään asian, josta muistin vain yhden erikoisen sanan. Kirjoitin sen Mac-Spotlightiin ja juttu oli alta aikayksikön (mikä se nyt onkaan) käsillä. On MS/Windows-koneillakin haku, mutta se on ikäloppu Mersu kiihdytyskaistalla (näyttää tehokkaalta mutta viipyy peräkasarissa piiiitkään).</p>
<p> </p>
<p>Neuloin kaulahuivia MS/Windows-koneeni kanssa (pituus 2 m). Nyt teen töitä Macillä ja siinä sivussa hoitelen kahden mikkisoftakoneen ylläpitoa: päivitä, skannaa haittaohjelmat, siivoa rekisteri, päivitä, päivitä, päivitä ja buuttaa suunilleen joka välissä, ota backup ja luo varmuuden vuoksi palautuspiste. Macin ja Windowsin ero on, että Macin kanssa ei neulota kaulahuivia.</p>
erkka
<p>Hihhih..</p>