Huikeaa Erkka!

Kansalaisjournalismin saralla kääntyi yksi lehti tänään, kun Erkka otti kännykkänsä ja meni tekemään livestreamin Jyväskylän maalaiskunnan valtuustonkokouksesta. Kokouksessa käsiteltiin maamme tähän mennessä suurinta kuntaliitosta, joten on helppo kuvitella että asia kiinnostaa monia.

Nykydemokratian yksi keskeinen ongelma on sen kyvyttömyys luoda puitteita helpolle osallistumiselle yhteisien asioiden käsittelyssä. Kuten on ollut helppoa ennustaa, näyttää siltä sosiaalinen media tuovan mukanaan riittävän kevyitä ratkaisuja, joilla kynnystä läsnäololle ja osallistumiselle voidaan alentaa merkittävästi. Tämä on yksi merkkipaalu ja on varmaa että lisää on tulossa. Itse ainakin odotan innolla sitä aikaa, kun voimme oikeasti osallistua niiden asioiden päätöksentekoon, jotka meitä itseämme puhuttelevat. Silloin voidaan taas puhua demokratiasta sen alkuperäisessä merkityksessä, ilman sitä leimaa minkä tuo sana on saanut monen mielessä.

Share
Kommentit
Ei kommentteja