Ihan oikeita ihmisiä

Olin eilen yritys 2.0-ryhmän ensimmäisessä kaikille avoimessa tapaamisessa Helsingin Kalliossa kahvio Luftissa. Valmistautuessani lähtöön mieleeni tuli erään tutun kertoma tarina omasta kohtaamisestaan erään ihmisen kanssa, johon hän oli tutustunut verkkokurssilla. Heille oli syntynyt kiehtova yhteys joka eli verkossa. Keskustelu eli voimakkaana vuorovaikutuksena. Kun sitten koitti päivä, jolloin hän tapasi lähipäivänä tämän ihmisen kasvokkain, ei hän ollutkaan lainkaan mielenkiintoinen. Yhteyttä ei oikein löytynyt. Hän kuvaili että tämä toinen ihminen oli suorastaan tylsä eikä herättänyt hänessä minkäänlaista mielenkiintoa.

Olin matkalla tilaisuuteen jossa oli useita ihmisiä, joista tiesin kaikenlaista verkkokeskustelujen, lähinnä Jaikun ja blogien kautta. Koska he olivat jakaneet omaa elämäänsä ja ajatuksiaan verkossa, he tuntuivat jo ennalta tutuilta ja todellisilta minulle. Jäin miettimään, että onko nuo ihmiset minulle kuin kirjan hahmoja joille täydennän roolihahmon omassa mielessäni. Voisiko minulle käydä tapaamisessa samalla tavalla kuin käy monesti kun katsoo kirjasta tehdyn elokuvan luettuaan kirjan ensin?

Ainakaan tällä kertaa pelko ei toteutunut. Kaikki paikalle saapuneet ihmiset olivat mielenkiintoisia myös kasvotusten. Lisäksi tapasin myös monta, joihin minulla ei ollut aikaisemmin ollut kontaktia. Ryhmästä löytyi myös jotain sellaista henkeä mitä olin tullut sieltä hakemaan. Yhteinen kiinnostus ja myös etsivä asenne oli ilmassa. Tähän saattaa jäädä vaikka koukkuun.

Share
Kommentit
Ei kommentteja