Ongelmanratkaisua verkkovälineillä

Huomasin tänään, etten muista enää miten minun pitää säätää koneeni verkkoasetukset, jotta pääsen käsiksi kotonani olevaan langattomaan tukiasemaan. Ohjeista ei ole tietoakaan, missä ne voisivat olla. Ohjeiden löytyminen sinällään ei pitänyt olla ongelma. Nehän on varmasti verkossa.

Aloin hakemaan ohjeita ja seuraavaksi huomasin, etten muista enää kuka on tukiaseman valmistaja ja mikä sen malli on. Purkin etupuolella ei ole mainintaa valmistajasta eikä mallista. Olen asentanut aikaisemmin tukiaseman seinälle ruuvilla, joka oli hieman liian suuri. Tukiasema kyllä asettui ruuvilla seinälle, mutta nyt sitä ei saa seinältä pois ilman väkivaltaa. Haastava tilanne.

Purkin päällä lukee ”Wireless 11g router”. Päätin googlata tällä avainsanalla. Tulos oli lähinnä tuskastuttava, valmistajia löytyi näillä hakuehdoilla kymmeniä. Tämä ei vienyt minua yhtään eteenpäin. En edelleenkään tiennyt kenen valmistama purkki minulla on käytössä.Mietin seuraavaksi, mitä muuta tiedän seinällä olevasta purkista jota katselin. Tiedän miltä se näyttää. Vaihdoin Googlen tekstihaun kuvahauksi ja suoritin saman hakulauseen uudelleen. Google muuttui tuotekatalogiksi. Eteeni avautui sivutolkulla erivalmistajien vastaavia adsl-bokseja. Sain samalla huomata että omani on jäänyt kehityksestä jälkeen. Siinä ei ole kuin yksi anteeni vaikka niitä tuntuu olevan nykyään kaksi lähes joka purkissa. Selailin muutamia sivuja ja löysin oman päätelaitteeni kuvan erään verkkokaupan sivuilta. Hienoa, kyseessä on siis A-Linkin boksi. Ongelma ratkesi. Ei muuta kuin hakemaan ohjeita valmistajan sivuilta.

Share
Kommentit
Ei kommentteja