Nokia 2.0

Suomalaisilla on ollut pitkään tapana veikkailla mistä syntyy seuraava Nokia, joka toimii talouden veturina. Heitänpä tähän keskusteluun minäkin oman veikkaukseni.

Keskustelu IRC-Gallerian ympärillä on askarruttanut minua jo jonkin aikaan. Siihen liittyy niin paljon tuntemuksia, pelkoja ja epäluuloja että sitä on pakko miettiä isompana juttuna kuin vain yksittäisenä ilmiönä. Oma kokemukseni on että mitä enemmän joku asia herättää ristikkäisiä mielipiteitä ja keskustelua, sitä todennäköisemmin kyseessä on kiinnostava muutos joka on tapahtumassa.

IRC-Galleriaa käyttää suurin osa nuorisosta käyttää tätä palvelua tai muuta sosiaalista verkkopalvelua toisten kanssa ajanviettämiseen. Heillä on suuret verkostot tuttuja yhteisien mielenkiintojen mukaan ja jatkuvasti karttuva yhteinen historia. Mitä nämä nuoret tekevät kun he päätyvät työelämään?

Voisiko olla että seuraava kansantalouden veturi onkin joukko pieniä ja keskisuuria yrityksiä joiden toimijoilla on laajat omat verkostot muiden toimijoiden kanssa? Yrityksissä toimii suuri joukko toimijoita joilla on jo valmiina tieto siitä kuka voi auttaa, kuka tietää tai tieto siitä kuva voisi tietää.  Tällainen verkosto, jossa on runsaasti toimijoita joilla on jo valmiit sidokset pitkän historian myötä ovat omiaan kasvattamaan yritysverkoston dynamiikkaa ja sitä kautta tuottamaan kasvua.IRC-Galleria Suomen tapauksessa ja kenties MySpaces tai jokin vastaava yhteisö kansainvälisesti olisi syytä ottaa kohteeksi pitkäaikaiselle seurantatutkimukselle, jossa seurataan nuoruuden aikana verkossa syntyneiden sosiaalisien verkostojen vaikutusta työelämässä.

Share
Kommentit
Ei kommentteja