Euroveisaus saa jatkoa

Hanna Pakarinen (Kuva YLE)
Viime vuonna euroviisujen karsinnat saivat kansan liikkeelle. Omasta kaveripiiristä moni sanoi, että oli pakko tekstata ja osallistua kisaan, jotta Lordi pääsisi jatkoon. Suomi on ollut niin pohjanoteeraus vuosia näissä kisoissa että täällä päin jo oltiin jo valmiita kokeilemaan jotain uutta.

Tänä vuonna suomen karsinnat viittaavat taas selvää taantumaa kohti tasoa, jota meiltä on voinut odottaa. Hanna Pakarinen on viehättävä, hyvä laulaja ja esiintyjä mutta kappaleesta ei jäänyt mitään mieleen. Se on juuri sitä mitä Eurovision laulukilpailuissa saa kuulla joka maasta. Kliininen siisti laulu joka on suunnattu kaikille ja sitä kautta ei enää kenellekään. Positiivista tässä oli ilman muuta että kappale ei tällä kertaa ollut humppa eikä tango.

Ryhmä tekee huonoja päätöksiä ilman riittävän monipuolista näkemysten joukkoa

Oma osallistumiseni kisoihin on ollut hyvin passiivista. En ole koskaan kokenut kilpailua niin merkitykselliseksi että olisin ollut valmis äänestämään oman suosikin puolesta. En edes äänestänyt Lodria vaikka pidinkin heidän kappaleestaan sekä asenteesta. Suomen edustuskappaleet ovat olleet vuosia tyylilajiltaan lähellä humppaa tai tangoa. Tämä kertonee omaa tarinaansa myös äänestykseen osallistuvasta ikäryhmästä. Viimesuosi oli ainakin oman kaviripiirini perusteella tähän poikkeus.

Monipuolinen joukko on yksi joukon viisauden säännöistä, jonka pitää toteutua että joukko voi toimia viisaasti. Tämä on varmaan yksi syy miksi meillä menee näissä kilpailuissa kuin menee. Äänestäjäkunta on liian yksipuolinen. Ehkä meille riittää se että me olemme osoittaneet että voimme voittaa tämän kilpailun, nyt laajempi merkitys näille kisoille tuntuu olevan taas hukassa.

Share
Kommentit
Ei kommentteja