"Tämä sivusto on minulle matkakertomus. Matka kertoo omasta kehittymisestä ja pyrkimyksestäni kehittyä."

Matkakertomus

Tein itselleni uudenvuodenlupauksen ja päätin vihdoin pystyttää oman sivuston. Minulla on kohta kymmenen vuotta web-sovelluskehitystä - palvelujen laadintaa, opetusta ja muuta asiaan liittyvää takana, joten ehkä tämä on jo korkea aika tehdä sitä myös henkilökohtaisesti.

Lopetin viime syksynä ohjelmoinnin työssäni. Keskityn nyt hallinnollisiin tehtäviin, joita tein ennen ohjelmoinnin ohella. Tämä on yksi syy miksi koen tämän sivuston itselleni tärkeänä. Haluan pitää ammattitaitoani myös ohjelmoinnissa yllä.

Joskus punnitsin omaa uravalintaani graafikon ja ohjelmoijan välillä. Olin harrastanut molempia jo pitkään. Tunsin molempiin vetoa, mutta ohjelmointi vei tuolloin voiton. Toivottavasti löydän tarpeeksi aikaa itselleni jotta voin toteuttaa myös grafiikkaa tällä sivustolla.

Bloggaus on yksi oma oppimistehtäväni. Pidän siitä itseni likoon pistämisestä. Bloggaus on minulle tätä. Siinä on jotain mikä on kaikkea muuta kuin mitä koulussa on opetettu. Koulu on opettanut minua esittämään valmiita ajatuksia ja nolostumaan siitä jos on joskus väärässä. Blogissa näkyy oma prosessi ajattelun kehittymisessä ja kiitos bloggauksen myös syntyneen tekniikan - se kertoo myös bloggaajien muodostaman yhteisön kehittymisestä. Oppimista tukee dialogi verkossa.

Jotta tämä sivusto ei olisi liian helppoa minulle, olen päättänyt tehdä tästä kaksikielisen. Tuotan kaiken sisällön myös englannin kielellä.

4.2.2007
Ville Venäläinen